Уряд запустив транспортний портал е-послуг. Там можна бронювати дозволи на міжнародні та негабаритні перевезення

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Україні створили транспортний портал електронних послуг e-transport.gov.ua. Він об’єднує електронні сервіси у всіх сферах транспортної галузі в одну систему, повідомляють у пресслужбі Міністерства інфраструктури.

Портал презентували на спільному брифінгу міністра інфраструктури Владислава Криклія та міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. На транспортному порталі можна замовити державні адміністративні послуги в галузі транспорту та отримати загальні тематичні сервіси.

«Ми працюємо над тим, щоб згодом усі державні електронні послуги надавали у єдиному інтерфейсі. Для цього ми розробили дизайн-код «Дія». Він сучасний та впізнаваний. Послуги надаються швидко та зручно, запроваджена оплата послуг онлайн», — розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У міністерстві повідомляють, що зараз на порталі доступні вже кілька сервісів:

  • бронювання дозволів на міжнародні автоперевезення та перевезення негабаритних вантажів;
  • пост-контроль перевізників Укртрансбезпекою; відстеження перевізників, які порушують правила використання дозволів або намагаються їх підробити;
  • е-протокол Укртрансбезпеки; дає можливість інспектору оперативно передавати інформацію щодо порушників;
  • відеоспостереження; запроваджено для громадського контролю, трансляція ведеться з пунктів видачі дозволів у Ковелі, Голобах, Львові, Вінниці, Хмельницькому, Борисполі, Коростені, заплановано додати ще сім пунктів;
  • е-ТТН (електронно-товарна транспортна накладна).

База даних е-ТТН, до якої вносять дані від провайдерів. Уже підʼєднано трьох провайдерів.