Підозрювану у держзраді українку Мастікашеву звільнили з-під варти, вона увійшла в список на обмін

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Красногвардійський райсуд Дніпра випустив із-під варти українку Дарʼю Мастікашеву, підозрювану в державній зраді. Її готують до обміну.

Цю інформацію підтвердив theБабелю адвокат Валентин Рибін.

Батько адвоката Володимир Рибін написав у Facebook про те, що суд затвердив угоду про визнання провини в обмін на звільнення «за відбуття» без конфіскації майна та припинення кримінального провадження. Також з-під варти звільнили іншого підозрюваного — Олександра Каратая.

З серпня 2017 року Дар’ю Мастікашеву та Олександра Каратая підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 28 (вчинення злочину групою осіб), частиною 1 статті 111 (державна зрада), частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Їм інкримінують дії, спрямовані «на шкоду суверенітету та інформаційній безпеці України», а саме — той факи, що у 2017 році вони організували виїзд до Росії колишніх українських військових, учасників бойових дій на Донбасі, під приводом роботи на будівельних об’єктах. Як вважає обвинувачення, у Росії колишніх бійців мали використовувати в диверсіях, зрежисованих російськими спецслужбами.