Вночі: Зеленський підписав Виборчий кодекс, у Харкові підпалили двері ОДА, а проти Apple висунули позов за «крадіжку» серцебиття

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Зеленський підписав Виборчий кодекс

Президент підписав Виборчий кодекс, який раніше схвалив голова парламенту Дмитро Разумков. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

«27 грудня 2019 року повернуто з підписом від президента», — написано в статусі законопроєкту № 0978.

Законопроєкт прийняли у липні, однак Зеленський наклав на нього вето і вніс 17 правок, після чого Рада повторно прийняла його 19 грудня.

Невідомі підпалили вхід у Харківську облдержадміністрацію

Близько 23:20 27 грудня стався підпал Харківської ОДА, за який вже затримали одного підозрюваного. Як повідомляє Нацполіція, пожежу ліквідували ще до приїзду ДСНС.

«Постраждалих немає. За вчинення даного правопорушення поліція оперативно затримала громадянина 1972 р. н. в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», — зазначено в повідомленні правоохоронців.

Американець подає до суду на Apple за крадіжку технології відстеження пульсу

Кардіолог з Нью-Йорка Джозеф Візел заявив, що має намір подати в суд на корпорацію Apple за крадіжку запатентованого способу відстеження серцебиття. Про це повідомляє Bloomberg.

Якщо вірити лікарям, до нього ніхто не додумувався визначити фібриляції передсердь (порушення серцевого ритму) завдяки стеженню за «нерегулярним ритмом пульсу при послідовних часових інтервалах».

У 2017 році кардіолог нібито поділився своїм відкриттям з Apple, однак тоді з ним працювати відмовилися. Тепер чоловік має намір йти до суду, щоб заборонити використовувати його технологію та отримати відшкодування моральних збитків.

Том Генкс отримав громадянство Греції

Указ про присвоєння грецького громадянства Тому Генксу підписав президент країни Прокопіс Павлопулос. Про це повідомляє Greek Reporter.

Відомо, що дружина актора Рита Вілсон має грецьке громадянство, тому у родини є нерухомість в країні, куди пара часто приїздить.