Аграрний комітет рекомендував Раді підтримати відкриття ринку землі

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Аграрний комітет порекомендував Раді підтримати відкриття ринку землі в Україні після засідання о 09:00 28 грудня. Про це повідомляє УНН.

«Рекомендувати ВРУ прийняти законопроєкт про деякі законодавчі акти України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення 2178-10 у другому читанні і в цілому як закон України, в редакції згідно з поправками та пропозиціями, зазначеними головою підкомітету», — розповів агентству голова комітету Микола Сольський.

Рішення підтримало 19 членів комітету, один голосував проти, троє утрималися.

Раніше Зеленський заявив, що ті, хто бажає купити землю в Україні, повинні будуть дотримуватися обмеження — не більш ніж 10 тис. га в одні руки. Документ з 1 жовтня 2020 року скасовує заборону на продаж земель сільгосппризначення. Землю зможуть купувати українські фізичні та юридичні особи, а також територіальні громади і держава.

Іноземці зможуть набувати право власності на земельні ділянки тільки в порядку успадкування за законом, але зобов’язані будуть здійснити відчуження землі протягом одного року з дня набуття права власності.

Придбати українську землю не зможуть фізичні та юридичні особи, іноземні держави, які потрапляють під дію закону «Про санкції».

Громадяни, яким належить право постійного користування, матимуть право на викуп своїх земельних ділянок у власність із розстрочкою платежу до 5 років за ціною, яка дорівнює нормативній грошовій оцінці таких земель без проведення земельних торгів.