Суд відпустив під особисте зобовʼязання бойовика «ЛНР» Шаткова

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Старобільський районний суд Луганської області ухвалив рішення звільнити з СІЗО під особисте зобовʼязання засудженого на 9 років за участь в «ЛНР» харківʼянина Миколу Шаткова. Про це повідомляють «Ґрати».

У клопотанні прокурор зазначив, що Шаткова слід звільнити у звʼязку з обміном увʼязненими, що готується між Україною та самопроголошеними «ДНР» і «ЛНР».

Зазначимо, Шатков був затриманий у Харкові 17 липня 2017 року Службою безпеки України. Його звинуватили в участі у терористичній організації, незаконному зберіганні зброї і вибухових речовин, а також веденні агресивної війни, однак пізніше це звинувачення було знято.

Слідство стверджує, що Шатков два місяці воював на боці «ЛНР» — з липня по серпень 2014 року, де «керував діями артилерійного відділення підрозділу «КДБ» терористичної організації «ЛНР». Крім того, його звинувачують у тому, що Шатков здобував розвідувальну інформацію для бойовиків у Києві та Харкові з 2016 по 2017 рік.

Суд закінчив розгляд справи 12 грудня, коли засудив Шаткова до 9 років позбавлення волі. Він також мав виплатити 25 тисяч гривень за проведення експертиз. Невдовзі захист Шаткова подав апеляцію.