Держдеп дав компаніям-будівельникам «Північного потоку — 2» час на згортання укладання труб до 20 січня

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Держдепартамент США дав відстрочку до 20 січня 2020 року на згортання робіт з прокладання труб по дну Балтійського моря. Про це повідомляється на сайті органу.

«Намір Сполучених Штатів полягає в тому, щоб припинити будівництво «Північного потоку — 2». Позиція США, які виступають проти «Північного потоку — 2», була послідовною у різних інстанціях, що є частиною давньої практики щодо гарантування енергетичної безпеки», — зазначено у зверненні.

  • Швейцарська компанія Allseas заявила, що призупиняє будівництво газопроводу, поки не отримає «необхідні нормативні, технічні та екологічні розʼяснення від відповідного органу США» після набуття чинності нового закону про американські санкції.
  • 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни на 2020 фінансовий рік. Загальний бюджет оборонного відомства США на 2020 рік склав $738 млрд. При цьому $734 млн піде на стримування російської агресії, частина суми буде виділена на блокування будівництва «Північного потоку — 2» і «Турецького потоку». Повідомлялося, що $300 млн із бюджету піде на військову допомогу Україні. У разі порушення санкцій компанії очікує заборона на вʼїзд до США і заморожування власності, що знаходиться в Америці.