Сенцов про обмін полоненими: Додому повернеться лише частина, а Україна віддасть справжніх убивць

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній вʼязень Кремля Олег Сенцов прокоментував обмін полоненими з бойовиками «ЛДНР» і заявив, що українському уряду доведеться йти на поступки, щоб звільнити заручників, а українська сторона за частину звільнених віддає справжніх убивць.

Про це він написав у Facebook.

«Частина наших полонених повернеться додому. Але тільки частина [...]. Кримські татари та інші наші політв’язні і надалі будуть сидіти у російських в’язницях. Невинні. За це Україна віддасть справжніх вбивць: російських найманців, харківських терористів та п’ятьох беркутівців. І справа не тільки в тому, що в нас майже не залишається цього «чоловічого обмінного фонду» і для нового повернення своїх заручників український уряд буде вимушений надалі торгувати інтересами країни з ворогом. А у том, що цей крок позбавляє нас головного — справедливості», — написав Сенцов.

За словами режисера, він радий за звільнених українців, але влада не повинна «паплюжити цінності, за які ці герої билися».

«Вони не скажуть спасибі за те, що справа розстрілу людей на Майдані не була закінчена хоча б вироком винним. Що майже через шість років ми почали повертатися у ту точку, з якої все почалося. Що те, за що боролися українці, йде прахом», — закінчив він.