Вночі: глава «Укрзалізниці» залишає посаду, у справі про вбивство журналіста в Словаччині винесли перший вирок, українка стала віцечемпіоном світу з шахів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Гендиректор «Укрзалізниці» Кравцов йде з посади

Генеральний директор «Укрзалізниці» Євген Кравцов йде з посади. Про це він повідомив у новорічному привітанні від компанії. Він додав, що вирішив звільнитися з посади керівника «Укрзалізниці» та перейти в публічний сектор. Кравцов підкреслив, що питання його звільнення буде розглянуто наглядовою радою УЗ на початку 2020 року.

У справі про вбивство журналіста Куцяка в Словаччині винесли перший вирок

Суд у Словаччини 30 грудня виніс перший вирок у справі про резонансне вбивство журналіста Яна Куцяка. Один з причетних до вбивства — Золтан Андруско — засуджений до 15 років позбавлення волі.

За версією звинувачення, 42-річний Андруско отримав пропозицію знайти найманого вбивцю від перекладачки словацького мультимільйонера Маріана Кочнера. Звинувачення висунуті ще чотирьом підозрюваним, зокрема бізнесмену та його перекладачці.

Андруско уклав угоду зі слідством і на подальших засіданнях свідчитиме як свідок.

Блогера Гайворонського вислали з Криму на материкову Україну

З анексованого Криму на материкову частину України депортували журналіста Євгена Гайворонського, який раніше підтримував анексію півострова.

«Євгена Гайворонського — журналіста, який жив у тимчасово окупованому Криму і під час вторгнення російських військ підтримав дії Росії з захоплення Криму, — сьогодні вночі депортували на материкову частину України», — написав глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Як повідомив Чубарову Гайворонський, його в супроводі працівників Федеральної служби безпеки (ФСБ) і міграційної служби Російської Федерації видворили в районі прикордонного переходу між Росією і Україною Чертково-Мілове Луганської області. За словами глави Меджлісу, зараз Гайворонський має бути вже в Бахмуті, звідки він збирається прямувати до Києва.

Музичук стала віцечемпіоном світу з шахів

Українська шахістка Ганна Музичук посіла друге місце на Чемпіонаті світу з бліцу в Москві. Змагання відбувалося у сімнадцять турів. Музичук завоювала срібло з 12,5 бала. Перемогу здобула уродженка Львова, яка виступає за Росію, — Катерина Лагно. Бронзу виграла китаянка Тан Жонгуй.

Крім Музичук, Україну на чемпіонаті представляли її сестра Марія, а також Наталія Жукова, Ганна Ушеніна, Наталія Букса, Юлія Осьмак, Інна Гапоненко, Євгенія Долуханова та Ірина Барчук.