«Слідчі боялися вийти на самих себе». Ексберкутівці Аброськін і Зінченко дали інтервʼю російському телеканалу «Россия 1»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишні бійці спецпідрозділу «Беркут» Сергій Зінченко та Павло Аброськін, яких Україна передала «ЛДНР» 29 грудня в межах обміну, прокоментували російському пропагандистському каналу «Россия 1» обвинувачення проти них.

«Ще жодного прямого доказу не було долучено до судового процесу стороною прокуратури», — сказав ексберкутівець Аброськін. Зі свого боку Зінченко висловив припущення, чому слідство справ Майдану тривало декілька років. «Я думаю, так довго йшло слідство, тому що вони розуміли, що ось-ось вийдуть самі на себе», — зазначив він.

Зінченко й Аброськін додали, що мають намір і надалі брати участь у розслідуванні своєї справи.

Як пише російське агентство ТАСС, у коментарі підконтрольним бойовикам ЗМІ Зінченко додав, що «якби у слідства була хоч якась доказова база, то нас би засудили в перший же рік правління Порошенка». «А так нас поміняли і визнали, що нас утримували за політичними мотивами, без доказів. Усі їхні докази — сфальсифіковані експертизи з абсолютно різними висновками», — розповів Зінченко.