Авіакатастрофа українського літака в Тегерані. Повний список пасажирів — 167 імен і прізвищ загиблих

Автор:
Євген Спірін
Дата:

У столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс «Тегеран — Київ». На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі вони загинули. З них 11 осіб — громадяни України: 2 пасажири і 9 членів екіпажу. Решта — громадяни Ірану, Канади, Швеції. Афганістану, Німеччини, Великої Британії. theБабель публікує повний список загиблих.

Літак впав через технічні проблеми після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні. За інформацією сервісу Flightradar24, востаннє літак зафіксували в районі міста Паранд, неподалік від Тегерану. На сайті МАУ зазначено, що рейс PS752 у Київ вилетів о 05:15 ранку за місцевим часом.

На місці аварії працювали 22 автомобілі швидкої допомоги. Як повідомив виданню Al-Hadath глава служби з надзвичайних ситуацій Ірану, «пожежа була настільки сильною після вибуху, що нікого не можна було врятувати».

Премʼєр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Кабмін готує до відрядження групу для допомоги в пошуковій операції та для розслідування причин катастрофи. Президент Володимир Зеленський висловив співчуття родичам загиблих і перервав поїздку в Оман.