У заступниці міністра охорони здоровʼя Великої Британії діагностували коронавірус

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
У заступниці міністра охорони здоровʼя Великої Британії діагностували коронавірус

Надін Доррис

Nadine Dorries / Facebook

У заступниці міністра охорони здоровʼя Великої Британії Надін Дорріс діагностували китайський коронавірус COVID-19. Про це повідомляє BBC.

За рекомендаціями лікарів Дорріс помістили на домашній карантин. Органи охорони здоровʼя почали перевірку усіх, з ким контактувала заступниця міністра до того, як у неї виявили вірус. Першими тест на COVID-19 пройдуть співробітники департаменту, парламентського офісу, а також міністр охорони здоровʼя Метт Хенкок і премʼєр-міністр Борис Джонсон.

У Міністерстві охорони здоровʼя пояснили таку перевірку тим, що вперше симптоми у Дорріс зʼявилися в четвер минулого тижня — в день, коли вона була присутня на заході премʼєра.

Сама Дорріс заявила, що зараз стурбована здоровʼям своєї 84-річної матері, з якою вона мешкає. У Twitter вона написала, що у тої почався кашель. У той же час вона подякувала співгромадянам і міністрам за підтримку.

Станом на 11 березня у Великій Британії зафіксовано 382 випадки зараження коронавірусом. З цього числа 6 осіб померли і 18 одужали. Національна служба охорони здоровʼя Сполученого Королівства вже заявила, що розширює свої можливості щодо тестування на коронавірус і має намір проводити в день до 10 тисяч тестів. Наразі за день можуть перевіряти лише до 1,5 тисячі осіб.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, розпочався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії і до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Окрім КНР, основні осередки спалаху наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Всього у світі заражені 119 132 особи, з яких 65 765 одужали. Зафіксованих смертей — 4 284.
  • В Україні перший випадок коронавірусу виявили 3 березня. Його діагностували в Чернівцях у чоловіка, який раніше відвідував Італію.