У МЗС створено оперативний штаб для реагування на коронавірус

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство закордонних справ створило оперативний штаб для координації роботи відомств, органів влади та міжнародних організацій з метою захисту українців за кордоном та інформування про поширення китайського коронавірусу COVID-19 у світі.

Як повідомляє пресслужба МЗС, штаб був створений за ініціативою міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

До складу штабу увійшли держсекретар МЗС, директор департаменту консульської служби, директор департаменту міжнародних організацій, директори територіальних департаментів, прессекретар МЗС та інші.

За словами Кулеби, крім штабу були створені спеціальні сторінки в соціальних мережах для оперативного інформування. «По-перше, для того, щоб наші громадяни, де б вони не перебували, вчасно отримували необхідну інформацію та не покладалися на недостовірні джерела. По-друге, щоб кожен громадянин України відчував, що знаходиться під захистом української держави», — сказав міністр.

  • Станом на 11 березня у світі коронавірусом заражені 119 132 осіб, з яких 65 765 одужали. Зафіксованих смертей — 4 284. В Україні перший випадок коронавірусу зафіксували 3 березня. Його виявили у Чернівцях у чоловіка, який раніше відвідував Італію.
  • Згодом Чернівецька обласна адміністрація повідомляла про госпіталізацію ще двох людей з підозрою на коронавірус. Їх доправили до лікарні 7 та 9 березня.