Убивство Гандзюк: підозрюваного Левіна екстрадують в Україну

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Апеляційний суд у болгарському місті Бургас залишив у силі рішення суду першої інстанції про видачу в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності Олексія Левіна (Москаленка), підозрюваного в убивстві Катерини Гандзюк. Таке рішення суд ухвалив 11 березня, повідомили «Бабелю» у пресслужбі Генпрокуратури.

Таким чином, задоволено запит Офісу Генерального прокурора про екстрадицію Левіна. «Після його фактичної передачі українським правоохоронним органам будуть проведені необхідні процесуальні дії для якнайшвидшого розслідування вчиненого злочину та передачі до суду обвинувальних актів стосовно його учасників», — йдеться у повідомленні пресслужби.

Заступник генерального прокурора Віктор Трепак у коментарі «Слідству.Інфо» зазначив, що процес екстрадиції може тривати кілька тижнів.

  • Левіна затримали 24 січня у Болгарії місцеві правоохоронці спільно з працівниками Офісу генерального прокурора та Служби безпеки України. До цього часу вирішувалося питання про його екстрадицію.
  • Раніше Левін розповів, що Гандзюк планували кинути в сміттєвий бак, облити зеленкою або нечистотами. За його словами, причиною нападу стала підозра помічника депутата та імовірного посередника в організації нападу Ігоря Павловського в тому, що Гандзюк підтримує активіста Олександра Цегельника, який виступав проти незаконної вирубки лісу і був «особистим ворогом Павловського».