«Конструктивне спілкування». Кличко каже, що знайшов спільну мову з новим головою ОП Єрмаком

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що з новим головою Офісу президента Андрієм Єрмаком у нього робоче і конструктивне спілкування, на відміну від комунікації з минулим головою ОП Андрієм Богданом. В інтервʼю «Бабелю» мер столиці розповів, що знайшов спільну мову з новим керівником ОП — своїм давнім знайомим.

За словами Кличка, зараз з питань столиці він говорить зі владою напряму, а не через народного депутата Олександра Ткаченка та забудовника Андрія Вавриша, як раніше заявляв мер.

«Я спілкуюся з Єрмаком і з [Сергієм] Трофімовим. Ткаченко і Вавриш були неформальними кураторами, «смотрящими», як кажуть. А Єрмак — офіційна особа. Ми знайомі багато років. Він зателефонував мені по «соткє» — закритому зв’язку, і я його спочатку не впізнав. Потім ми зустрілися. Зараз спілкування робоче, конструктивне», — сказав мер Києва.

Конфлікт з Богданом Кличко назвав боротьбою за владу з боку деяких осіб і спробою рейдерського захоплення Києва. За його словами, з Офісом президента він не конфліктував.

«Я тому і звернувся до суду, бо подання ОП [підписане ексголовою Офісу президента Андрієм Богданом] про зняття Кличка з посади голови КМДА — це порушення законів і Конституції. У Конституції прописано, що обраний киянами мер повинен бути головою КМДА і мати всі важелі впливу, щоб реалізувати свою передвиборчу програму. Інакше це можна порівняти з ситуацією, коли на кораблі два капітани. До того ж Богдан не мав права підписувати це подання», — пояснив він.

Кличко також прокоментував слова Єрмака про те, що світова популярність мера як боксера може принести «багато користі Україні», зокрема у спілкуванні з американськими партнерами. Він запевняє, що це не просто похвала з боку Єрмака, а обʼєктивне судження.

«Він говорить обʼєктивно — не так багато людей можуть зайти до будь-якого європейського чи американського політика. Я ж спілкуюся з ними не тільки як мер, але й виконую представницьку функцію, відстоюючи інтереси України. Мій так званий селебріті статус працює на користь країни. Жодна інша людина не має таких можливостей і контактів, щоб залучити інвестиції», — пояснив Кличко.