Суд Нью-Йорка розкрив документи справи Вайнштейна. У них — погрози Дженніфер Еністон і стеження за іншими акторами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кримінальний суд Нью-Йорка розкрив низку документів у справі про звинувачення голлівудського продюсера Харві Вайнштейна у сексуальних злочинах. Про це пише The Guardian.

Згідно з документами, Вайнштейн зв’язався в жовтні 2017 року з репортером видання National Enquirer. Видання нібито планувало опублікувати статтю, в якій стверджувалося, що продюсер домагався акторку Дженніфер Еністон. Вайнштейн написав електронного листа репортерові з текстом: «Джен Еністон має бути вбита». Варто зазначити, що представники Еністон спростували цю інформацію, заявивши, що Вайнштейн ніколи не переслідував Еністон.

Крім того, документи демонструють, що Вайнштейн склав список осіб, які потенційно можуть розкрити у ЗМІ інформацію про його сексуальні злочини. Цей список пізніше він передав приватним детективам. До переліку увійшли актори Бен Афлек, Аннабелла Шиора, Роуз МакГоуан, Зельда Перкінс, Лізетта Ентоні та Ровена Чіу.

Також у жовтні 2017 року Вайнштейн розіслав керівникам великих компаній листи з проханням публічно підтримати його. Серед адресатів були засновник Amazon Джеф Безос, один з керівників Netflix Тед Серендос, а також очільник Apple Тім Кук. Таким чином, як вважає видання, Вайнштейн намагався уникнути звільнення з власної кінокомпанії.

Судовий процес у справі продюсера триває майже два роки. Очікується, що вирок винесуть у середу.

Справа Вайнштейна

Харві Вайнштейна, який колись вважався одним з найвпливовіших людей в Голлівуді, звинувачують у сексуальних домаганнях і насильстві щодо понад 80 жінок, зокрема щодо таких зірок, як Анджеліна Джолі та Ешлі Джадд. Проти Вайнштейна порушили шість кримінальних справ у Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Лондоні. Йому висунули звинувачення в секс-торгівлі та хижацькому сексуальному насильстві (predatory sexual assault), за які йому загрожує довічне увʼязнення.