Грета Тунберг закликала провести кліматичний страйк онлайн через поширення коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Шведська екоактивістка Грета Тунберг закликала активістів не виходити на масові кліматичні страйки з огляду на розповсюдження коронавірусу світом. Натомість вона закликала провести страйк онлайн. Відповідні дописи Тунберг зробила у Twitter.

«Ми не можемо вирішити кризу, не ставлячись до неї як до кризи, і ми повинні обʼєднатися з експертами і наукою. Це, звичайно, стосується всіх криз. Тепер експерти закликають нас уникати великих публічних зборів, щоб уповільнити поширення коронавірусу», — написала вона.

Активістка наголосила, що наразі необхідно знайти нові засоби інформування суспільства про кліматично-екологічну кризу замість масових страйків. «Ви можете приєднатися до діджитал-страйку наступної пʼятниці: опублікуйте своє фото зі страйку та використовуйте наш хештег», — закликала Тунберг.

Грета Тунберг — 16-річна активістка зі Швеції, яка з 2018 року стала щопʼятниці замість уроків проводити пікети біля будівлі парламенту на знак протесту проти зміни клімату. До її руху згодом приєдналися мільйони людей по всьому світу.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, розпочався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії і до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Окрім КНР, основні осередки спалаху наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені 119 132 особи, з яких 65 765 одужали. Зафіксованих смертей — 4 284.
  • В Україні перший випадок коронавірусу виявили 3 березня. Його діагностували в Чернівцях у чоловіка, який раніше відвідував Італію.