В Іраку обстріляли військову базу. Загинули американські солдати

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Іраку сталася ракетна атака на військову базу Кемп Таджі, де розміщені американські та британські військові.

Як повідомляє Al Jazeera, під час обстрілу щонайменше трьох людей було вбито — двох американських солдатів і одного громадянина Великої Британії, і десятьох поранено.

Американський військовий представник США в Іраку, полковник армії Майлс Каггінс повідомив, що в базу влучили понад 15 невеликих ракет. Він опублікував фотографії саморобної пускової установки на основі автомобіля Kia Binco, який знайшли після обстрілу за 5 км від бази.

Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон назвав вбивства «прикрими», а держсекретар США Майкл Помпео заявив, що Америка не миритиметься з атакою і винуватці будуть покарані.

Як повідомляє BBC з посиланням на Сирійську обсерваторію з прав людини (SOHR), у відповідь винищувачі коаліційних сил США завдали ракетного удару по мобілізаційному табору іракських воєнізованих сил, підтримуваних Іраном. Під час обстрілу табору і бази Імам Алі, неподалік прикордонного міста Абу-Камаль (Сирія), було вбито 26 іракців.

  • 3 січня американські сили атакували військову базу поблизу міжнародного аеропорту Багдада, внаслідок чого був убитий іранський генерал Касем Сулеймані. Президент Дональд Трамп згодом назвав Сулеймані терористом.
  • 5 січня іракський парламент ухвалив резолюцію із закликом вивести з країни американські війська.
  • Іран пообіцяв помститися за смерть генерала та 8 січня атакував дві військові бази США: авіабазу аль-Асад за 160 км на захід від Багдада і аеропорт Ербіль на півночі країни.