Сивохо вважає «внутрішній конфлікт» перешкодою на шляху до НАТО. Пристайко відповів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Радник очільника РНБО Сергій Сивохо заявив, що Україна не може вступити до НАТО через «внутрішній конфлікт». Про це він сказав в прямому ефірі телеканалу «НАШ».

Сивохо вважає, що немає жодних змін у процесі інтеграції України в НАТО. «Це ж видно неозброєним оком, що нічого не відбувається в цьому напрямку. Так, є прагнення. Так, воно закріплене в документах, але нічого такого не відбувається. Наприклад, у країни НАТО не можуть вступити країни з внутрішнім конфліктом. У нас, на жаль, є бойові дії. Що робити…» — сказав Сивохо.

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко заявив, що в основоположних документах НАТО немає положення про «неможливість вступу країни з конфліктом». Він наголосив, що рішення щодо вступу країни в Альянс буде залежати, зокрема, від реформ та верховенства права.

«Пора позбутися міфів, навʼязаних нам! В основоположних документах НАТО немає положення про неможливість вступу країни з конфліктом. Політичне рішення щодо вступу України буде залежати від нашого розвитку — реформ, забезпечення демократії та верховенства права», — написав Пристайко у Twitter.