У Києві напали на головного лікаря Національного інституту раку Безносенка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві ввечері 11 березня невідомі напали на головного лікаря Національного інституту раку Андрія Безносенка. Про це він повідомив у Facebook.

«Біля 22 години на мене скоєно напад під під’їздом дому двома молодчиками. Не думав, що в 21 столітті в столиці європейської держави під камерою спостереження можуть так просто напасти на лікаря, але розумію, що деяким реально припікає», — написав Безносенко.

На опублікованому ним відеозаписі з камери спостереження видно, як двоє чоловіків чекають на нього біля підʼїзду, а згодом один з них бризкає в обличчя Безносенка з газового балончика. Лікар намагається втекти, але нападники наздоганяють його.

Головний лікар вважає, що напад може бути повʼязаний з конфліктом в Інституті раку. Через травми голови і подряпини на руках він змушений відкласти проведення операцій.

  • У вересні 2019 року в Інституті раку розгорівся корупційний скандал. Журналістка Яніна Соколова, яка лікувалася від раку в НІР, звинуватила директора установи Олену Колеснік в корупції та війні проти Безносенка. Пізніше посадових осіб НІР звинуватили в порушенні правил державних закупівель. МОЗ призначив аудит. Перевірка тривала тиждень.