Члени «Нацкорпусу» зірвали презентацію «платформи примирення» Сивохо й штовхнули його на коліна

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

12 березня члени «Національного корпусу», зокрема, ветеран полку «Азов» Сергій Тамарін, зірвали презентацію Національної платформи примирення та єдності радника секретаря РНБО Сергія Сивохо. Захід відбувався у Конгресно-виставковому центрі «Парковий».

Сутичка почалася через попередні вислови Сивохо, що в Україні триває гібридна війна.

Після того, як словесна перепалка переросла у штовханину, організатори заявили про завершення заходу. Сивохо почав виходити з зали, а представники «Національного корпусу» пішли слідом. Тоді один з них штовхнув Сивохо, і той впав на коліна.

«Організовуючи подібні “платформи миру”, він [Сивохо] лише розповсюджує кремлівську пропаганду і зіштовхує українців лобами. На Україну напала Росія, а не Донбас. Нам нема чого ділити з жителями Донбасу, ми — один народ. Наш ворог — Путін», — зазначили в «Нацкорпусі».

Пізніше поліція затримала 15 членів «Нацкорпусу». Їхні дії кваліфікують як хуліганство. Правоохоронці відкрили провадження за за ч. 2 ст. 296 [Хуліганство] ККУ.

Що сталось?

Сивохо заявляв, що «внутрішній конфлікт» є перешкодою на шляху до НАТО:

«Це ж видно неозброєним оком, що нічого не відбувається в цьому напрямку. Так, є прагнення. Так, воно закріплене в документах, але нічого такого не відбувається. Наприклад, у країни НАТО не можуть вступити країни з внутрішнім конфліктом. У нас, на жаль, є бойові дії. Що робити…» — сказав він.