У Києві запустили систему автофіксації порушень дорожнього руху. Запрацювали перші 20 камер

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві та області з 1 травня почне працювати у штатному режимі система автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху (ПДР). Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Глава МВС Арсен Аваков під час запуску Аналітичного центру безпеки дорожнього руху розповів, що в столиці запрацювали перші 20 камер. Ще 30 будуть встановлені в Київській області до 1 травня. З цього ж дня порушники почнуть отримувати постанови про адміністративні штрафи.

Адреси встановлених камер у Києві:

- вул. Олени Теліги, 39

- Набережне шосе, 4 (навпроти)

- Дніпровська набережна, перехрестя з вул. Причальною

- вул. Братиславська, 18

- Чоколівський бульвар, 24

- Північний міст (у напрямку Лівого берега)

- Північний міст (у напрямку Правого берега)

- Броварський просп. (ст. м. «Лівобережна»)

- Броварський просп./вул. Будівельників

- Південний міст (у напрямку Лівого берега)

- Південний міст (у напрямку Правого берега)

- просп. Героїв Сталінграда, 25

- просп. Володимира Маяковського, 56

- просп. Володимира Маяковського, 65

- бул. Дружби народів, 27

- бул. Дружби народів, 36

- Столичне шосе, 58, у напрямку Києва

- Столичне шосе, 58, у напрямку Обухова

- Харківська площа/просп. Бажана

- Харківська площа/просп. Бажана

Аваков додав, що запуск системи — це фінальний етап запровадження автофіксації дорожнього руху в країні. «Впровадження контролю дорожнього руху дуже сильно впливає на кількість ДТП. Статистика показує, що як тільки нова Патрульна поліція запрацювала у великих містах і на дорогах державного значення, смертність знизилася на 1000 життів на рік. На мою думку, інших аргументів про необхідність цієї програми не потрібно», — сказав міністр.

За словами заступника глави МВС Антона Геращенка, впровадження системи важливо, тому що за статистикою 40% ДТП відбувається саме через перевищення швидкості.

Перший заступник глави Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів, що за допомогою цієї системи поліцейські перевірятимуть автомобілі, їхні номерні знаки та власників. Також вона допоможе у встановленні авто, які перебувають в угоні або розшуку. Поліцейський зможе формувати постанову для притягнення порушників до відповідальності, після чого водіям будуть надсилати адресні постанови. Відповідну інформацію також можна буде побачити в електронному кабінеті водія.