Секретар РНБО Данілов: Сивохо не уповноважений представляти позицію Радбезу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що його радник Сергій Сивохо не уповноважений представляти позицію його відомства. Про це Данілов написав у Facebook.

«Вчергове хочу наголосити, що Сівохо є одним з моїх 11 позаштатних радників на громадських засадах і ніколи не був уповноважений офіційно представляти позицію РНБО України з будь-яких питань — чи то ситуації на тимчасово окупованих територіях, чи то питань реінтеграції, пенсій, соціальних виплат чи будь-яких інших», — написав Данілов.

Він додав, що кожен з його позаштатних радників має свою власну позицію. «І тому абсолютно робочою є ситуація, коли позиція моїх позаштатних радників або суттєво відрізняється від моєї позиції, або кардинально з нею розходиться, що трапляється постійно, але ці розбіжності не припиняють дискусію», — пояснив секретар РНБО.

Водночас Данілов засудив напад на Сивохо. «Застосування фізичної сили, образи починаются там, де закінчуются аргументи. Це те, що сьогодні трапилося з Сергієм Сівохо під час проведення його заходу. Подібні дії є неприпустимими!» — підкреслив Данілов.

  • У четвер, 12 березня, члени Національного корпусу, зокрема ветеран полку «Азов» Сергій Тамарін, зірвали презентацію Національної платформи примирення та єдності, яку організовував Сивохо. Через вислови Сивохо про те, що в Україні триває гібридна війна, почалася сутичка, під час якої стався напад на радника секретаря РНБО.