Разумков закрив доступ до будівель Ради усім, окрім працівників апарату та нардепів. Журналістів пустять тільки до пресцентру

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков закрив доступ до будівлі парламенту усім, окрім працівників апарату, нардепів та їхніх помічників. Про це повідомляє пресслужба парламенту.

«Тимчасово, до 3 квітня 2020 року, обмежити допуск до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень Верховної Ради України усіх осіб, крім народних депутатів України, працівників Апарату Верховної Ради України, помічників-консультантів народних депутатів України, які працюють за строковим договором на постійній основі», — йдеться у розпорядженні.

Крім того, головам комітетів та комісій Ради доручено проводити засідання цих органів виключно в адміністративних будинках Верховної Ради. Інші запрошені на засідання комітетів та комісій беруть участь у таких засіданнях у режимі відеоконференції, без безпосереднього допуску до будівель.

Також до 3 квітня зупиняється особистий прийом громадян народними депутатами в адміністративних будинках парламенту. На цей період скасовуються службові відрядження співробітників апарату Ради, нардепів та їхніх помічників.

Міжнародні контакти нардепів вестимуться за допомогою електронних засобів комунікації, їм також рекомендовано обмежити публічні зустрічі з великою кількістю громадян.

При цьому Разумков дозволив присутність у Верховній Раді за окремою акредитацією журналістів і технічних працівників ЗМІ виключно в пресцентрі на третьому поверсі приміщення будівлі парламенту.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, розпочався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії і до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Окрім КНР, основні осередки спалаху наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені понад 130 тисяч людей, з яких майже 70 тисяч вже одужали. Зафіксованих смертей — понад 4,5 тисячі.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні ввели тритижневий карантин.