Facebook видалила мережу фейкових акаунтів, підозрюючи їх у звʼязку з російською «фабрикою тролів»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Фахівці Facebook видалили в соцмережі і в Instagram понад сто акаунтів і сторінок, які могли бути причетні до російської «фабрики тролів» або до Агентства інтернет-досліджень, яке повʼязують із наближеним до Володимира Путіна олігархом Євгеном Пригожиним.

Про це повідомляє пресслужба Facebook.

Були видалені 49 акаунтів і 69 сторінок у Facebook, а також 85 акаунтів в Instagram. Сторінки та акаунти у Facebook мали близько 13500 підписників, а на акаунти в Instagram підписалося близько 265 тисяч осіб. Усі вони показували ознаки скоординованої роботи іноземним субʼєктом. В основному їх пости стосувалися історії афроамериканців, прав ЛГБТ і новинних хронік.

У Facebook зʼясували, що акаунти керувалися з Гани та Нігерії, а частина їх власників раніше працювала в Агентстві інтернет-досліджень, яке підозрюють у втручанні в американські вибори 2016 року.

Компанія зазначила, що акаунти не займалися відкритою пропагандою або ж просуванням певних політичних ідей. Вони не показали ознак втручання в майбутні вибори президента в США, але причиною видалення стала підозріла діяльність та їх власники.