South China Morning Post: Перший випадок захворювання на коронавірус у Китаї був ще у листопаді

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Китаї перший випадок захворювання на коронавірус був зафіксований 17 листопада 2019 року, а не в грудні, як повідомляли раніше. Про це пише South China Morning Post з посиланням на офіційні документи.

Урядові записи свідчать, що першою людиною, зараженою новою хворобою, міг бути 55-річний мешканець провінції Хубей. За даними ЗМІ, всього в листопаді було зафіксовано дев’ять випадків зараження коронавірусом. Проте нікого з захворілих влада не називає «нульовим пацієнтом» — першим хворим.

Наразі вчені намагаються скласти карту ранньої передачі COVID-19. З 17 листопада у Китаї органи охорони здоров’я щодня фіксували від одного до п’яти нових випадків. До 15 грудня загальна кількість заражених коронавірусом становила 27 осіб, а через п’ять днів загальна кількість підтверджених випадків досягла 60.

Влада Китаю поки що визначила щонайменше 266 людей, які були заражені торік, усі вони в якийсь момент потрапили під медичне спостереження. Кількість підтверджених випадків у перший день 2020 року становила 381.