Непал через коронавірус заборонив сходження на Еверест

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Через спалах коронавірусу COVID-19 уряд Непалу ухвалив рішення скасувати всі сходження на Еверест з 14 березня по 30 квітня. Альпіністам, які все таки приїхали до 14 березня, рекомендують самоізолюватися на два тижні, пише BBC.

«Ми вирішили припинити видавати туристичні візи до 30 квітня. Всі видані на сьогодні дозволи та дозволи, які повинні були видати на сезон Еверест-2020, будуть скасовані», — повідомив прессекретар офісу прем’єр-міністра Непалу Нараян Прасад Бідарі.

Щороку Непал заробляє $4 млн на дозволах на альпінізм на Еверест. Більшість туристів приїздять зі США, Індії, Китаю, Великої Британії, Японії та Південної Кореї і є головним джерелом доходу для непальського уряду.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, розпочався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії і до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Окрім КНР, основні осередки спалаху наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені понад 128 тисяч людей, з яких понад 68 тисяч вже одужали. Зафіксованих смертей — понад 4,7 тисячі.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні запровадили тритижневий карантин.
  • За даними South China Morning Post, у Китаї перший випадок захворювання на коронавірус був зафіксований 17 листопада 2019 року, а не в грудні, як повідомляли раніше.