УЄФА скасовує матчі Ліги чемпіонів і Ліги Європи через коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Усі матчі, заплановані на наступний тиждень в рамках Ліги чемпіонів і Ліги Європи, перенесено на невизначений термін через поширення коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба УЄФА.

«У світлі подій, повʼязаних з поширенням COVID-19 ув Європі, і відповідних рішень, ухвалених різними урядами, усі клубні змагання УЄФА, заплановані на наступний тиждень, відкладаються», — йдеться у заяві.

Зокрема, не відбудуться матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів 17 і 18 березня, матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи 19 березня, а також матчі 1/4 фіналу Юнацької ліги УЄФА 17 і 18 березня.

Внаслідок перенесення матчів також відкладається жеребкування 1/4 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги Європи УЄФА, заплановане на 20 березня.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, розпочався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії і до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Окрім КНР, основні осередки спалаху наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені понад 128 тисяч людей, з яких понад 68 тисяч вже одужали. Зафіксованих смертей — понад 4,7 тисячі.
  • У двох баскетболістів NBA виявили коронавірус.
  • У Греції запалили вогонь Олімпійських ігор, що мають відбутися в Токіо. Церемонію проводили без глядачів.