На Мальдівах відкрився курорт для коронавірусного карантину

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На Мальдівах відкрили перший в світі острівний курорт для ізоляції туристів, які можуть виявитися носіями коронавірусної інфекції COVID-19. Про це повідомляє Maldives Finest.

Готель побудували за 10 днів на острові Вілівару за 24 кілометри від столиці Мале.

Повідомляється, що медперсонал тут буде працювати безкоштовно для ізольованих, а фінансуватися за рахунок уряду. При цьому обслуговування, за даними ЗМІ, організовують в стилі luxury.

У готелі 30 номерів із замкненою системою вентилювання і очищення повітря, триразовим харчуванням, яке подають у кімнату, великим телевізором і повністю укомплектованим мінібаром. Зовнішні відвідування і контакти гостей один з одним будуть заборонені.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, розпочався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії і до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Окрім КНР, основні осередки спалаху наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені понад 128 тисяч людей, з яких понад 68 тисяч вже одужали. Зафіксованих смертей — понад 4,7 тисячі.
  • В Україні зараження коронавірусом підтвердили в трьох осіб. 13 березня від коронавірусу померла 71-річна жінка з Житомирської області.