Президент Бразилії заперечує, що у нього знайшли коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Президент Бразилії Жаїр Болсонару заперечує інформацію, що результат першого його тесту на коронавірус виявився позитивним. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Військовий госпіталь Міноборони Бразилії заявляє про негативний результат тесту на COVID-19 президента Бразилії Жаїра Болсонару», — написав він.

Раніше бразильське видання Jornal O Dia повідомляло, що результати першого тесту на коронавірус у президента Бразилії виявилися позитивними.

Тест на коронавірус Болсонару здав у четвер, 12 березня. Результати другого тесту, який має підтвердити або спростувати результат попереднього тесту, очікуються ввечері 13 березня.

Якщо підтвердиться інфікування Болсонару, то він стане першим президентом у світі, якому діагностували коронавірус.

Раніше повідомлялось, що у керівника спеціального секретаріату з комунікацій адміністрації президента Бразилії Фабіо Вайнгартена підтвердився коронавірус. Напередодні він зустрічався із президентом США Дональдом Трампом. Чиновник супроводжував президента Жаїра Болсонару під час візиту до Сполучених Штатів.

Візит Болсонару до США відбувся 8 березня.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, розпочався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії і до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Окрім КНР, основні осередки спалаху наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені понад 128 тисяч людей, з яких понад 68 тисяч вже одужали. Зафіксованих смертей — понад 4,7 тисячі.
  • В Україні зараження коронавірусом підтвердили в трьох осіб. 13 березня від коронавірусу померла 71-річна жінка з Житомирської області.