Нардепи «Слуги народу» закликали Зеленського не створювати спільну з бойовиками Консультативну раду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Низка депутатів від «Слуги народу» закликала президента Володимира Зеленського не допустити створення Консультативної ради при Тристоронній контактній групі, до якої мають увійти представники непідконтрольних Україні територій Донбасу. Про це у Facebook повідомила нардепка Анастасія Красносільська.

На думку нардепів, створення такої ради суперечить українському законодавству, яке не визнає окупаційну владу в окремих районах Донецької та Луганської областей, суперечить національним інтересам, а також «не знаходить підтримки українського народу».

Крім того, депутати закликали президента зобов’язати делегацію України на переговорах з Росією регулярно консультуватися та інформувати Верховну Раду щодо підходів та стану переговорів.

Красносільська не повідомила, хто саме з депутатів підписався під цим зверненням, однак сам текст зʼявився на сторінках нардепів Єгора Чернєва, Гео Лероса, Дмитра Наталухи, Микити Потураєва, Віталія Безгіна, Ганни Бондар, Дмитра Гуріна, Андрія Мотовиловця та Олександра Ткаченка, Олександра Аліксійчука, Вікторії Вагнєр, Ігоря Василіва, Андрія Геруса, Андрія Жупанина.

Також заяву оприлюднили нардепи Дмитро Кисилевський, Богдан Кицак, Сергій Кузьміних, Олександр Маріковський, Ігор Марчук, Марія Мезенцева, Олексій Мовчан, Євген Петруняк, Вікторія Подгорна, Едуард Прощук, Вячеслав Рубльов, Олександр Санченко, Валерій Стернійчук, Володимир Тимофійчук, Ігор Фріс, Дмитро Чорний, Олена Шуляк, Іван Юнаков, Богдан Яременко та Ліза Ясько.