Мер Маямі заявив, що заразився коронавірусом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У мера Маямі Френсіса Суареза виявили коронавірус нового типу COVID-19. Про це він повідомив в інтервʼю газеті Miami Herald.

«Я підтверджую, що у мене виявили коронавірус. Аналізи дали позитивний результат», — заявив Суарез.

Мер підкреслив, що почувається добре, але буде дотримуватися карантину.

Газета уточнює, що мер Маямі відвідував захід, де також був присутній глава пресслужби бразильського лідера, який 7 березня зустрічався з президентом США Дональдом Трампом.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричинює вірус SARS-CoV-2, розпочався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії і до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Окрім КНР, основні осередки спалаху наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені понад 128 тисяч людей, з яких понад 68 тисяч вже одужали. Зафіксованих смертей — понад 4,7 тисячі.
  • В Україні зараження коронавірусом підтвердили в трьох осіб. 13 березня від коронавірусу померла 71-річна жінка з Житомирської області.
  • Раніше повідомлялось, що у керівника спеціального секретаріату з комунікацій адміністрації президента Бразилії Фабіо Вайнгартена підтвердився коронавірус. Напередодні він зустрічався із президентом США Дональдом Трампом. Чиновник супроводжував президента Жаїра Болсонару під час візиту до Сполучених Штатів.