Кабмін вирішив евакуювати українців з Італії

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Під час засідання 14 березня Кабінет міністрів доручив евакуювати з Італії всіх українських громадян у звʼязку з епідемією коронавірусу. Про це повідомляється на сайті відомства.

«Уряд доручив Міністерству інфраструктури спільно з Міністерством охорони здоровʼя, МЗС і МВС забезпечити невідкладну евакуацію громадян України із зони спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19 в Італійській Республіці», — зазначено в повідомленні Кабміну.

Поки що невідомо, коли доставлять евакуйованих, проте прикордонників зобовʼязали провести перевезення громадян та їхнього багажу якомога швидше.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, почався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус став стрімко поширюватися країнами Азії й до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Станом на 14 березня кількість заражених коронавірусом в усьому світі зросла до 145 374 осіб.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні ввели тритижневий карантин.
  • В Україні зараження коронавірусом підтвердили у трьох осіб. 13 березня від коронавірусу померла 71-річна жінка з Радомишля Житомирської області.