РНБО: Кордон не закриватимуть для українців, які подорожують власним транспортом

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

З 17 березня до 3 квітня через спалах коронавірусу Україна закриває пункти пропуску через державний кордон для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення. Для українців, які подорожують власним транспортом, пункти пропуску будуть відкриті й після 17 березня, повідомили у пресслужбі Ради нацбезпеки та оборони.

«З 17 березня з 00 годин 00 хвилин протягом наступних двох тижнів будуть закриті пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення. Для громадян України, які подорожують власним транспортом, пункти пропуску відкриті», — повідомили в РНБО.

У РНБО наголошують, що у разі виникнення обставин надзвичайного характеру буде організовано перевезення українських громадян спецрейсами.

Також у РНБО повідомляють, що 16 березня з 00 годин 00 хвилин протягом наступних двох тижнів припиняється в’їзд на територію України іноземців та осіб без громадянства, за винятком осіб, які мають право на постійне або тимчасове проживання на території України, та за окремими рішеннями МЗС України — акредитованих працівників дипломатичних представництв, консульських установ, представництв міжнародних організацій тощо.