Український дипломат за кордоном підхопив коронавірус, дипустанови переходять на особливий режим

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Український дипломат, який працює в одній із країн світу, заразився коронавірусом нового типу COVID-19. Закордонні дипломатичні представництва переходять на особливий режим роботи, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає пресслужба відомства.

«На жаль, у нас уже зафіксований перший випадок захворювання дипломата в одній із країн світу. Закордонні дипломатичні представництва тимчасово переходять на дистанційний режим роботи, щоб зберегти спроможну мережу допомоги українцям по всьому світу», — повідомив Кулеба.

Закордонні дипустанови переходять на особлий режим тимчасово, на один тиждень — з неділі, 15 березня до п’ятниці, 20 березня включно.

Особлива форма роботи передбачає, що дипломатичні установи за кордоном продовжать здійснювати свої функції у дистанційному режимі, крім форс-мажорних випадків, де потрібні негайні консульські дії та функції, особливо повʼязані з пандемією.

«Особливий режим роботи — це не закриття наших посольств та консульств. Йдеться лише про тимчасові захисні заходи для працівників дипслужби та переведення в онлайн і дистанційну форму всюди, де це можливо. Усі продовжують працювати в режимі максимальної мобілізації», — пояснив міністр.

  • Раніше повідомлялось, що у керівника спеціального секретаріату з комунікацій адміністрації президента Бразилії Фабіо Вайнгартена підтвердився коронавірус. Напередодні він зустрічався із президентом США Дональдом Трампом. Чиновник супроводжував президента Жаїра Болсонару під час візиту до Сполучених Штатів.
  • Згодом коронавірус виявили у мера Маямі Френсіса Суареза.