Вчені з Гонконгу тестують першу вакцину. Названі наслідки коронавірусу для організму

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Спілка лікарень Гонконгу в результаті спостережень за пацієнтами, які пережили коронавірус, розповіла про часті наслідки хвороби, а також про першу можливу вакцину. Про це повідомляє South China Morning Post.

За інформацією дослідників, з 12 пацієнтів, які успішно впоралися з коронавірусом, кілька людей втратили близько 20—30% можливостей своїх легенів. Вони задихаються від швидкого кроку, бігу та інших фізичних навантажень.

«Двоє-троє з них не були здатні робити те, що могли робити до хвороби», — зазначила голова центру інфекційних захворювань лікарні Принцеси Маргарет Оуен Цзен.

У пацієнтів виявлено загальне пошкодження легенів, яке з часом може перерости в фіброз. Довгострокових прогнозів для їхнього здоровʼя поки немає, проте лікарі роблять усе можливе, щоб максимально відновити можливості легенів у тих, хто пережив коронавірус.

Крім того, вчені в Гонконгу збираються тестувати вакцину від еболи в боротьбі з коронавірусом і перевірити припущення про те, що ліки можуть бути ефективними.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, почався в кінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус став стрімко поширюватися країнами Азії й до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Станом на 14 березня кількість заражених коронавірусом в усьому світі зросла до 145 374 осіб.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні запровадили тритижневий карантин.
  • В Україні зараження коронавірусом підтвердили у трьох осіб. 13 березня від коронавірусу померла 71-річна жінка з Радомишля Житомирської області.