Сіндзо Абе наполіг на проведенні Олімпійських ігор-2020 в Токіо

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Премʼєр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що Олімпійські ігри в Токіо відбудуться у липні, як і було заплановано, незважаючи на пандемію коронавірусу. Про це повідомляє ВВС.

«Ми подолаємо поширення інфекції і проведемо Олімпіаду без проблем, як і планувалося», — заявив премʼєр-міністр, зазначивши, що остаточне рішення залишається за Міжнародним олімпійським комітетом.

Естафета передачі Олімпійського вогню повинна початися в Фукусімі 26 березня. Зазначимо, що церемонія запалювання факелу в стародавній Олімпії була проведена без глядачів.

Наразі на коронавірус у Японії захворіло близько 1,5 тис. людей, з яких 28 заражених не пережили хворобу.

Раніше через епідемію були скасовані Чемпіонат Європи з футболу та Ліга чемпіонів. Також США відклали змагання з боротьби, веслування та дайвінгу. Держави в різних частинах планети скасовують будь-які масові та спортивні заходи, щоб не допустити поширення коронавірусу.

  • Кілька сотень «жовтих жилетів» вийшли на неузгоджені з урядом протести, незважаючи на введений у Франції карантин.
  • На Мальдівах відкрито перший у світі острівний курорт для ізоляції туристів, які можуть виявитися носіями коронавірусної інфекції COVID-19.
  • В Україні зараження коронавірусом підтвердили у трьох осіб. 13 березня від коронавірусу померла 71-річна жінка з Житомирської області.