Через коронавірус Ferrari повністю зупинила виробництво слідом за автовиробниками Lamborghini та Volkswagen

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

У спробі запобігти поширенню коронавірусної інфекції серед працівників фабрик італійський автоконцерн Ferrari повністю зупинив виробництво на два тижні. Про це повідомляє Bloomberg.

Як розповіло виданню джерело в компанії, Ferrari закрила всі свої заводи в Італії, за прикладом Lamborghini та Volkswagen, які закрили фабрики до 25 березня. Керівництво компанії пообіцяло продовжувати виплачувати 4 тисячам працівників належну їм зарплатню.

Варто зазначити, що коронавірус став серйозним стримувальним фактором для зростання масштабів виробництва Ferrari — прогнози продажів на 2020 рік перевищували рекордні 10 тисяч автомобілів, які компанія вперше продала в 2019 році.

  • Кількість загиблих через зараження коронавірусом в Італії за добу зросла на 250 чоловік. Голова департаменту цивільної оборони назвав цей показник найвищим рівнем смертності в Італії за весь час епідемії. Таким чином, кількість померлих у країні в результаті ускладнень, викликаних коронавірусом, зросла до 1 266 осіб. Зараз країна є другою після Китаю за кількістю заражених.
  • В італійському регіоні Брешіа від ускладнень коронавірусу померла українка.
  • Кілька сотень протестувальників «жовтих жилетів» вийшли на неузгоджені з урядом акції, незважаючи на запроваджений у Франції карантин.
  • На Мальдівах відкрито перший у світі острівний курорт для ізоляції туристів, які можуть виявитися носіями коронавірусної інфекції COVID-19.
  • В Україні зараження коронавірусом підтвердили у трьох осіб. 13 березня від коронавірусу померла 71-річна жінка з Житомирської області.