У Казахстані заарештували пранкера, який прикидався інфікованим коронавірусом

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

У казахському місті Алма-Ати поліція заарештувала пранкера, який підробив серветку «з кровʼю» і демонстративно кашляв на людей у метро, підігріваючи й без того відчутну напругу на тлі пандемії коронавірусу. Про це повідомляє місцеве видання Kazinform із посиланням на правоохоронні органи.

Відео «жарту» були опубліковані в розважальних групах соцмережі Instagram.

Прикметно, що жартівника зловили не під час пранку, а в результаті моніторингу соцмереж працівниками поліції. «Зараженим» виявився 23-річний мешканець Алма-Ати. Хлопцеві інкримінували дрібне хуліганство й заарештували на 10 діб. Перед судом він публічно вибачився.

«Заради так званого хайпу юнак наплював на всі моральні та етичні норми, за що й був притягнутий працівниками поліції до адміністративної відповідальності», — повідомила офіційний представник Департаменту поліції Алма-Ати Салтанат Азірбек.

Подібні жарти стали популярні в інтернеті останнім часом — правда, тільки на території Росії та найближчих до неї країн. Так, у різних містах країни жартівників або активно бʼють громадяни до приїзду поліції, або вони потрапляють на лаву підсудних.

  • На Мальдівах відкрито перший у світі острівний курорт для ізоляції туристів, які можуть виявитися носіями коронавірусної інфекції COVID-19.
  • В Україні зараження коронавірусом підтвердили у трьох осіб. 13 березня від коронавірусу померла 71-річна жінка з Радомишля Житомирської області.
  • Іран запустив додаток для діагностики коронавірусу, але замість цього він збирав дані про місцеперебування мільйонів людей.
  • Португальський футболіст Кріштіану Роналду переробить власні готелі на лікарні для тих, у кого виявили коронавірус.