До Києва прибув літак з евакуйованими з Італії українцями. МОЗ заявив про відсутність у них коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

До України прибув літак зі 123 українцями, яких через поширення коронавірусу COVID-2019 евакуювали з Італії. Про це повідомляється на сторінці Офісу президента у Facebook.

Літак авіакомпанії SkyUp прибув до аеропорту «Бориспіль» у неділю пізно ввечері. Зазначається, що до Києва повернулися пасажири двох автобусів, які раніше застрягли на італійсько-словенському кордоні, а також ті, хто бажав виїхати з Італії.

Перед посадкою в літак в Італії всі пасажири пройшли медогляд. На борту літака перебували лікарі українського Центру медицини катастроф, які мали експрес-тести для діагностики на наявність коронавірусу та безконтактні термометри.

В Офісі президента зазначили, що всі евакуйовані підписали згоду на добровільну самоізоляцію в домашніх умовах протягом 14 днів після повернення в Україну. За порушення домашнього карантину передбачена відповідальність. На самоізоляцію відправлять людей без симптомів гострих вірусних захворювань і з негативним результатом тесту на COVID-19.

Пізніше Міністерство охорони здоровʼя заявило про відсутність інфікованих коронавірусом серед евакуйованих українців.

Там додали, що італійські медики оглянули пасажирів перед посадкою в літак. Під час посадки на борт українські медики теж заміряли евакуйованим температуру, у всіх пасажирів вона була в нормі.

Після прибуття літака в Україну в аеропорту «Бориспіль» лікарі-епідеміологи зробили евакуйованим швидкий тест на COVID-19, який показав негативні результати.