У США починають клінічні випробування вакцини від нового коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У США перший учасник клінічних випробувань отримає експериментальну дозу вакцини для захисту від коронавірусу COVID-2019. Про це повідомляє агентство Associated Press.

У випробуваннях в дослідницькому інституті Kaiser Permanente Washington Health Research Institute (Сіетл) братимуть участь 45 молодих і здорових волонтерів з різними дозами вакцини, розробленої Національним інститутом охорони здоровʼя США (NIH) і компанією Moderna Inc.

Джерела агентства в галузі охорони здоровʼя зазначають, що на повноцінне впровадження потенційної вакцини потрібно від 12 до 18 місяців. Підкреслюється, що зараження учасників експерименту виключено, оскільки зразки не містять вірусу. «Завдання випробування — переконатися, що вакцини не мають серйозних побічних ефектів, після чого можна буде приступити до більш широких випробувань», — зазначає джерело агентства.

Крім того, наступного місяця компанія Inovio Pharmaceuticals спробує почати випробування своєї вакцини за участю декількох десятків добровольців в Університеті Пенсільванії та випробувальному центрі в Канзас-Сіті (штат Міссурі).