The Guardian: Уряд Великої Британії прогнозує, що епідемія коронавірусу триватиме до 2021 року

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національна служба здоровʼя Великої Британії прогнозує, що епідемія коронавірусної інфекції COVID-19 у країні триватиме до весни 2021 року. Про це пише The Guardian з посиланням на секретний документ, отриманий від одного з працівників відомства.

Згідно з інформацією, отриманою за результатами брифінгу для керівників Національної служби здоровʼя, очікується, що коронавірусом COVID-19 перехворіють 7,9 млн жителів Великої Британії.

Зазначається, що з понеділка, 16 березня, премʼєр-міністр Борис Джонсон почне проводити щоденні брифінги для преси з інформацією про поширення COVID-19. За даними ЗМІ, у країні вже захворіли майже 1,4 тис. осіб, 35 з них померли.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, почався в кінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися по країнах Азії, а до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Крім КНР, основні осередки епідемії зараз в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені понад 130 тисяч осіб, з яких понад 70 тисяч вже одужали. Зафіксованих смертей — понад 6 тисяч.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні ввели тритижневий карантин.