В Україні підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Станом на 09:30 16 березня в Україні лабораторно підтверджено два нові випадки зараження коронавірусом. Обидва зафіксували в Чернівецькій області, повідомили у Центрі громадського здоровʼя України.

«16 березня в Чернівецькій області у двох жінок було лабораторно підтверджено COVID-19. Пацієнтки ізольовані, їхній стан стабільний. Проводиться робота з контактними особами», — повідомили у Міністерстві охорони здоровʼя.

За даними відомства, одна з інфікованих жінок повернулася впродовж інкубаційного періоду з Італії. Наразі всі особи, з якими вона близько контактувала, ізольовані в умовах стаціонару.

Друга жінка останнім часом не покидала меж країни, але контактувала із лабораторно підтвердженим хворим на коронавірус. Раніше була госпіталізована із симптомами гострого вірусного захворювання, пацієнтку обстежували та надавали медичну допомогу в умовах ізоляції.

З початку року Центром громадського здоровʼя отримано 94 підозри про нову коронавірусну інфекцію. Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру дослідила понад 500 зразків.

  • Перший випадок коронавірусної інфекції зафіксували в Чернівецькій області. Згодом, 12 березня, було зафіксовано ще два випадки коронавірусної інфекції — у жінки пенсійного віку з Житомирської області та в чоловіка з Чернівецької, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів.
  • 13 березня жінка, госпіталізована через коронавірус напередодні, померла.