Зеленський створив Координаційну раду з протидії поширенню коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19. Про це йдеться на сайті президента.

Координаційна рада має право:

  • одержувати від державних органів та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій інформацію, документи та матеріали;
  • запрошувати на засідання та заслуховувати інформацію представників міністерств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, керівників державних підприємств, установ та організацій з питань, що належать до її компетенції.

До складу ради увійшли, зокрема, президент, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар Ради нацбезпеки Олексій Данілов, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, міністр охорони здоровʼя Ілля Ємець, голова Офісу президента Андрій Єрмак, міністр інфраструктури Владислав Криклій, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, міністр оборони Андрій Таран, заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко, начальник Генштабу Руслан Хомчак, голова уряду Денис Шмигаль та перший помічник президента Сергій Шефір.

  • Перший випадок коронавірусної інфекції в Україні зафіксували в Чернівецькій області. Згодом, 12 березня, було зафіксовано ще два випадки коронавірусної інфекції — у жінки пенсійного віку з Житомирської області та в чоловіка з Чернівецької, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів. Станом на 16 березня в Україні 5 підтверджених випадків COVID-19. Один з них — летальний.
  • З 17 березня у Києві та ряді українських міст закривають торговельні центри й ресторани, але працюватимуть аптеки, продуктові магазини й АЗС.