В Ухані у клініці роботи на два дні замінили медперсонал. Вони міряли температуру й розважали пацієнтів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У місті Ухань роботи кілька днів повністю обслуговували смарт-лікарню і пацієнтів. Про це повідомляє CNet.

На вході в лікарню стояв робот, який вимірював температуру та повідомляв пацієнтів про появу симптомів лихоманки. Інші роботи працювали цілодобово, вимірюючи частоту серцевих скорочень і рівень кисню в крові за допомогою розумних браслетів і каблучок, одягнутих на пацієнтів. Також роботи доставляли ліки, чергували і прибирали приміщення, супроводжували пацієнтів на процедури і навіть виконували робо-танці, щоб розважити нудьгуючих на карантині пацієнтів.

Стартап Cloud Minds Technology, що базується в Пекіні, пожертвував роботів для лікарні. Медичний персонал керував ними і контролював їх дистанційно за допомогою спеціальної платформи керування.

Наразі шпиталь закрили через відсутність необхідності в ньому та інших тимчасових медичних установах. Роботи знаходяться в повній готовності всередині на випадок, якщо вони знову знадобляться.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, почався в кінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії, а до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Крім КНР, основні осередки епідемії наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені понад 130 тисяч осіб, з яких понад 70 тисяч вже одужали. Зафіксованих смертей — понад 6 тисяч.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні ввели тритижневий карантин.
  • 11 березня у китайському місті Ухань закрили останній тимчасовий госпіталь у звʼязку з тим, що спричинена коронавірусом епідемія пішла на спад.