До України екстрадували підозрюваного в убивстві Гандзюк Левіна

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

16 березня до України з Болгарії екстрадували Олексія Москаленка (Левіна), якого підозрюють у причетності до вбивства Катерини Гандзюк. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Після прибуття до України Левіна направлять до місця тимчасового тримання. Працівники Інтерполу передали Левіна працівниками Служби безпеки й Офісу генпрокурора.

Найближчим часом суд має обрати йому запобіжний захід.

Нагадаємо, Левіна затримали 24 січня у Болгарії місцеві правоохоронці спільно з працівниками Офісу генерального прокурора та СБУ. Окружний суд міста Бургас заарештував його на 40 днів. У лютому місцевий суд ухвалив рішення про його екстрадицію в Україну, Левін подав на нього апеляцію. 11 березня скаргу розглянув апеляційний суд і залишив рішення про видачу Левіна без змін.

  • Раніше Левін розповів, що Гандзюк планували кинути в сміттєвий бак, облити зеленкою або нечистотами. За його словами, причиною нападу стала підозра помічника депутата, імовірного посередника в організації нападу Ігоря Павловського в тому, що Гандзюк підтримує активіста Олександра Цегельника, який виступав проти незаконної вирубки лісу та був «особистим ворогом Павловського».