Європейський Союз на 30 днів заборонить вʼїзд на свою територію

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Європейський Союз введе заборону на 30 днів на всі поїздки на свою територію, крім невідкладних. Про це заявила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Спочатку обмеження будуть введені на 30 днів, пізніше цей термін може бути подовжено. Під обмеження не потраплять іноземці, які постійно проживають в ЄС, члени сімей громадян ЄС, а також дипломати та медичні працівники. На кордонах держав ЄС створюються «зелені лінії» для вантажівок із продуктами харчування та медикаментами.

Очікується, що цей захід затвердять у вівторок, 17 березня, на телеконференції глав держав і урядів ЄС. Він набуде чинності 18 березня.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку викликає вірус SARS-CoV-2, почався в кінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися по країнах Азії, а до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Крім КНР, наразі основні осередки епідемії в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені понад 130 тисяч осіб, з яких понад 70 тисяч вже одужали. Зафіксованих смертей — понад 6 тисяч.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні ввели тритижневий карантин.