«Нафтогаз» продовжив контракт із Коболєвим до 2024 року

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» на засіданні ухвалила рішення продовжити на 4 роки контракт із головою правління Андрієм Коболєвим.

Про це повідомляють «Українські новини», які опублікували документ, спрямований НАК у Кабінет міністрів.

«Продовжити термін повноважень і термін дії контракту голови правління компанії Коболєва А. В. на чотири роки, за умови, що глава правління забезпечить виконання всіх рішень наглядової ради відповідно до вимог його контракту», — йдеться у витязі з протоколу засідання.

Чинний контракт з Коболєвим завершується 22 березня.

  • 22 січня 2019 року наглядова рада «Нафтогазу» затвердила новий склад правління компанії. До нього увійшли Коболєв, перший заступник Сергій Перелома, директор з юридичних питань Ярослав Теклюк, фіндиректор Петер ван Дріл і виконавчий директор з трансформації Отто Ватерландер. Повноваження гендиректора «Укртранснафти» Миколи Гавриленка та Юрія Колбушкіна, який був у складі правління з 1999 року, припинили.
  • Коболєв перебуває на посаді з 2014 року. Наглядова рада планувала продовжити з ним контракт на 3 роки, але колишній премʼєр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд не продовжить з Коболєвим контракт на умовах зарплати у понад 2 млн грн на місяць. У березні 2019 року Гройсман анонсував відкритий конкурс на посаду глави «Нафтогазу». 11 березня наглядова рада запропонувала новий контракт з новими умовами, й уряд його затвердив.