У США знову на 15 хвилин зупинили торги на фондових біржах

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У понеділок, 16 березня, торги на Нью-Йоркській фондовій біржі були припинені на 15 хвилин після відкриттячерез падінням ключових індексів S&P 500 нижче 7%. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Після відновлення торгів індекс Dow Jones знизився на 12,07%, S & P 500 — на 11,4%, NASDAQ Composite — на 11,7%. Торги на Нью-Йоркській фондовій біржі можуть бути знову припинені на 15 хвилин у випадку падіння цього індексу на 13 і більше відсотків, і до кінця дня — при зниженні на понад 20%.

The Wall Street Journal зазначає, що падіння ключових індексів відбулося після того, як Федеральна резервна система [Центробанк] знизила ставку до 0—0,25%. Це зниження має допомогти американській економіці боротися з наслідками пандемії коронавірусу.

  • 9 березня світові ціни на нафту протягом дня впали на 30%. Падіння вартості нафти посилило паніку на фондових ринках — ринки втратили близько $9 трлн.
  • Американські ринки відкрилися 12 березня падінням індексу S&P 500 на 7%, що призвело до автоматичного припинення торгів на 15 хвилин.