Amazon забороняє продаж більшості видань «Майн кампф»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Amazon заборонила продаж більшості видань Гітлера «Майн кампф» та інших нацистських пропагандистських книг у своєму магазині після десятилітньої кампанії з боку благодійних організацій, що займаються питаннями Голокосту. Про це повідомляє The Guardian.

Нещодавно продавців книг сповістили, що їм більше не дозволять продавати на вебсайті низку нацистських книг, зокрема книгу Гітлера та дитячі книги, розроблені для поширення антисемітських ідей серед дітей. Відтепер продавцям будуть надходити повідомлення, що вони більше не можуть пропонувати цю книгу, оскільки вона порушує етичний кодекс сайту. Ця заборона впливає на основні випуски «Майн кампф» таких видавців, як London-based Random House та індійська компанія Jaico, для яких ця книга стала бестселером.

Провідні благодійні організації, які займаються питанням Голокосту та єврейські групи, ведуть кампанію з кінця 1990-х років, щоб відмовити Amazon від продажу примірників «Майн кампф», але роздрібний торговець весь час відстоював право на свободу слова та необхідність людей розуміти мислення Гітлера.

  • Бізнесмен зі Швейцарії за €600 тис. скупив на аукціоні речі Гітлера. Він подарує їх ізраїльському фонду.
  • На аукціоні в Мюнхені циліндр Адольфа Гітлера продали за €50 тис. Крім нього, сукню дружини Гітлера Єви Браун продали за €4,6 тис.