Фракція СН погодила кандидатуру нового генерального прокурора

Автори:
Оксана Коваленко, Катерина Коберник
Дата:
Фракція СН погодила кандидатуру нового генерального прокурора

Кузьмін Олександр / УНІАН

Фракція «Слуги народу» у понеділок ввечері на своєму засіданні погодила кандидатуру Ірини Венедіктової на посаду генерального прокурора, повідомляє співрозмовник «Бабеля» у фракції.

Засідання відбувалось за участі президента в ОП на Банковій, на третьому поверсі. Венедіктова також була присутня. Загалом на засіданні було 2/3 фракції.

Прізвище Сергія Іонушаса, якого раніше називали серед претендентів, на засіданні не згадували.

Голосування може відбутися вже у вівторок.

Венедіктова нині в. о. директора Державного бюро розслідувань.

  • 16 березня Верховна Рада 263 голосами висловила недовіру Генеральному прокуророві Руслану Рябошапці. Разом з Рябошапкою з ГПУ пішов його перший заступник Віталій Касько. Серед нових претендентів називали Сергія Іонушаса.
  • Рябошапка як Генпрокурор провів перший етап реформи прокуратури, в результаті якої 729 прокурорів, які не пройшли тести на фаховість і доброчесність, звільнені.
  • Венедіктова народилася 21 вересня 1978 року в Харкові. Закінчила Харківський національний університет внутрішніх справ та вивчала міжнародний комерційний арбітраж у Chartered Institute of Arbitrators. Перед другим туром виборів Зеленський представив Венедіктову серед 20 членів своєї команди — як експерта в галузі реформування судової системи. На виборах у Раду вона посіла третє місце у списку президентської партії «Слуга народу».